artikel

Namnlistor mot utförsäljning av Vällingby Centrum inlämnade!

Vänsterpartiet Hässelby-Vällingby har under flera lördagar samlat namnunderskrifter. Totalt har 555 personer skrivit på.

Vi kontaktade Dennis Wedins pressekreterare Helena Walentowics för att få tid för ett personligt överlämnande till borgarrådet. Vi fick svaret att moderaterna inte tar emot namninsamlingar från andra partier. Överlämning skulle ske till stadshusets reception.

På måndag 18/11 kom vi till stadshuset. På plats ringde vi pressekreteraren. I stället för Dennis Wedin överlämnades namnlistan till moderaternas kanslichef Mikael Sandström och pressekreteraren. Något foto fick inte tas.

Mikael Sandström menar att moderaterna inte tar hänsyn till namninsamlingar. Ärendet avgörs i valet, av röstfördelning mellan partier. Moderaternas ideologi att allt ägande i princip ska vara privat, att kommun egendom ska säljas. Medborgare ska veta det, det behöver moderater inte sägas i den kommunala valrörelsen.

Medborgare som liksom Vänsterpartiet vill behålla medborgarinflytande över hur verksamheter drivs får rösta på Vänsterpartiet.

Vår ordförande Mohibul till vänster och vår sekreterare Ulla-Stina till höger.

Kopiera länk