artikel

Rekordval för Vänsterpartiet i västerort!

Vänstervindarna blåser starka, vi gör vårt bästa val på 20 år! I yttre västerort fick vi hela 19,8 % av rösterna, nästan dubbelt så mycket som i EU-valet 2019.

Ett stort tack till alla som röstat på oss och TACK till alla ni i partiföreningen som delat flygblad, pratat med folk på torgen, kokat kaffe, affischerat, ringt väljare, engagerat och organiserat er!

Här finns en artikel från Mitt i Västerort om valresultatet. Özlem Körhan, gruppledare och andre vice ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd, uttalar sig där om valresultatet:

– Det är glädjande att många i västerort röstade på Vänsterpartiet. Vi har en stor väljargrupp som är direkt berörda av välfärdsfrågor, priserna skenar iväg och det blir allt dyrare för att få ekonomin att gå ihop, säger Özlem Körhan, Vänsterpartiets gruppledare i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd.

Det har varit uppenbart för henne att människor berörts av kriget i Palestina.

– Människor mördas, svälter och torteras samtidigt som vi har ett pågående krig i Ukraina. Klimatfrågan har varit viktigt under valrörelsen och människor vill se konkreta lösningar. Vi har kommunicerat ut tydliga och konkreta förslag om vår politik.

Özlem Körhan, Vänsterpartiets gruppledare i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd.
Özlem Körhan, Vänsterpartiets gruppledare i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd. Foto: Ewa Malmsten Nordell

Resultatet i andra delar av Europa, och i Europaparlamentet i stort, är dessvärre inte alls lika hoppfullt. När vi vilat lite, och njutit av sommarens värme och grönska, så tar vi nya tag. Mot fascism och rasism – och för medmänsklighet, socialism, en bättre klimatpolitik och allt det andra viktiga.

Men först tar vi sommar!

 

Titta på vårt bildspel från valrörelsen

 

Vill du också engagera dig för ett mer rättvist samhälle? Läs mer här! 

Kopiera länk